18 september 2016
17:15

Eriksbergs IF

Referat: Jitex U - Eriksbergs IF

Dags att ta sig an serietvåan Eriksberg som gjort det riktigt bra i serien så här långt och vi förväntade oss en tuff match där vi skulle få kämpa för en seger. Eriksberg visar med en gång att de är i Mölndal för att försöka ta med alla tre poängen hem och till en början blir vi lite tillbakapressade, dock utan några farligare lägen för bortalaget.
Men med ca 10 min på klockan tar vi över allt mer och vi hittar runt på kanterna på båda sidor. En bra period för oss i matchen och det är vi som för spelet en bra bit in i halvleken.
Eriksberg försöker oftas med spelvändningar via sin balansspelare eller mittback och därefter lägga en lång boll i djupet bakom våra ytterbackar. Det lyckas det bra med efter ca 30 min i första halvleken och vi blir åter tillbakapressade en stund. Men så kommer vi upp i anfall i 37e minuten, spelar upp på forward, tillbaka till innermittfält som drar på ett långskott som går över bortamålvakten i mål, lite oväntat kanske då Eriksberg som spelat bra en period. 1-0 ledningen står sig halvleken ut och vi konstaterar att det varit en jämn och bra halvlek mellan två duktiga lag.
Vi går ut i andra halvlek och skall försöka hålla ihop laget lite bättre i defensiven och låta bortalaget spela runt oss. Vi håller uppe spelet bra till en början och efter ca 10-12 min i andra halvlek hittar vi igenom med ett instick på högerkanten och vårt inlån från F01 tackar för förtroendet och gör 2-0.
Nu jagar Eriksberg än hårdare och vi får svårt att hålla emot och med 19 minuter kvar reducerar Eriksberg genom sin toppforward med Jitex-rötter, släkten är värst ;-). Vi tappar lite markeringen utanför straffområdet i det läget och hon kan vända upp och placera in bollen i Emelies bortre hörn. Bortalaget trycker nu på med sina långa bollar bakom våra ytterbackar. Och även om vi ibland är uppe och i en del halvchanser så det blir en nagelbitare fram till 88e minuten då två av våra forwards kan väggspela sig förbi mittbackarna i Eriksberg och lägga in slutresultatet 3-1 bredvid en utrusande målvakt.
Detta var en av våra bästa insatser i serien i år och matchen var en riktgt bra och jämn match mellan två bra lag. Det blir kanske lite mer kamp är skönspel från oss stundtals men när vi har bollen försöker vi spela oss ur lägen och fram till lägen och det är riktigt roligt att se.
Vi tackar Eriksberg för en bra match och önskar lycka till i slutspurten av serien.